Doriti sa va cresteti prezenta online si sa ajungeti la mai multi clienti? Nu exista o modalitate mai buna de a face acest lucru decat prin creare site propriu. Vestea cea mai buna este ca procesul de construire a unui site web a devenit mult mai simplu de-a lungul anilor. Dupa cum sunteti pe cale sa vedeti, va puteti crea unul singur, fara abilitati de codare sau sa fie nevoie sa angajati un dezvoltator.
Stiati ca va puteti crea propriul site, complet gratuit, in cel mai scurt timp? In prezent, exista o serie de programe care vin cu o varietate de sabloane gata facute, interfete de utilizare intuitiva si care folosesc inteligenta artificiala pentru a va ajuta sa construiti un site de la zero, in mod automat.
1. De ce am nevoie de creare site web?
Site-uri pot servi scopuri diferite. Si daca stiti deja ca aveti nevoie de un site, dar nu sunteti sigur de unde sa incepeti, atunci un prim pas ar putea fi cercetarea pietei si a concurentilor. De exemplu este chiar foarte important sa va faceti cercetari. Chiar daca creati un director informativ, cum ar fi un site pentru o afacere locala, cum ar fi un mic boutique. Ar trebui sa stabiliti exact ce vor clientii sa vada, astfel incat sa va puteti planifica continutul in consecinta. Dupa ce ati terminat cercetarea, notati tot ceea ce trebuie sa includeti in mod absolut pe site-ul dumneavoastra. Apoi treceti la pasul urmator.
Lucrul important in acest al doilea pas este sa va amintiti obiectivul site-ului dumneavoastra. Pe lângă asta si publicul tinta pe care pagina este menita sa o deserveasca. Acesti doi factori ar trebui sa va ajute sa decideti directia de creare site si aspectul acestuia. De exemplu, ati putea construi un site cu mai multe pagini sau un site cu o singura pagina.
2. Selectarea constructorului de site-uri web
Acestea fiind stabilite, sa trecem la pasul putin mai tehnic – selectarea constructorului de site-uri web. Sa incepem prin a raspunde la o intrebare – chiar aveti nevoie de un constructor de site-uri pentru a crea unul? Pe scurt, nu.
Dar, daca nu aveti abilitati de codificare, puteti angaja un dezvoltator web pentru a construi un site pentru dumneavoastra. Aceasta este o abordare populara, mai ales daca intentionati sa rulati un blog, insa nu este o alegere ideala.
Cel mai important dezavantaj este ca WordPress are nevoie de actualizare constanta, iar tabloul de bord nu este intuitiv sau flexibil. Si daca doriti sa faceti modificari vizuale care depasesc ceea ce ofera sablonul dumneavoastra, va trebui sa cereti ajutorul dezvoltatorului.
Pentru a alege cel mai bun constructor de site-uri web, ar trebui sa va referiti la rezultatele cercetarii dumneavoastra din pasii anteriori. Daca ati restrans tipurile de pagini, continut, capabilitati si machete vizuale pe care doriti sa le aveti pe site-ul dumneavoastra, ar trebui sa rasfoiti lista cu cei mai populari constructori de site-uri si sa vedeti care dintre acestia bifeaza cele mai multe casete.
Dupa ce ati restrans lista, continuati si incercati-i. Cele mai multe dintre aceste instrumente vin cu un cont de proba gratuit, care va va oferi o imagine mai buna asupra interfetei lor de utilizare si cat de usor sunt de utilizat.
3. Alegerea unui generator de creare site
Atunci cand alegeti generatorul de site-uri preferat, poate doriti sa va uitati si la acesti factori putin mai avansati:
• Creatorul de site-uri are anumite limitari sau, de exemplu, ofera latime de banda nelimitata?
• Creatorul de site-uri ofera capabilitati de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)?
• Creatorul de site-uri vine cu un sistem de management al continutului (CMS) si cat de complex este acesta?
• Cat de dificil este sa conectati alte instrumente esentiale, cum ar fi Google Analytics?
• Este un adevarat generator de drag-and-drop? Sau necesita abilitati suplimentare precum HTML sau CSS?
4. Alegeti numele domeniului
Acum, cum se construieste reputatia unui domeniu este o alta poveste (de exemplu, citate, crearea de legaturi), dar partea importanta este ca, daca folosesti un domeniu gratuit, inseamna ca reputatia dumneavoastra este construita si impartasita de toti ceilalti care folosesc acelasi domeniu. Desi bun pentru inceput, acesta nu este un scenariu ideal. De asemenea, este important sa aveti propriul nume de domeniu inregistrat daca intentionati sa desfasurati campanii de marketing prin e-mail. Furnizori de servicii de internet (ISP) precum Gmail sau Yahoo! Filtrati mai favorabil comunicarea prin e-mail care provine de la domenii inregistrate, mai degraba decat de la domenii care sunt disponibile pe scara larga pentru toata lumea. Drept urmare, utilizarea unui nume de domeniu personalizat poate creste rata de plasare in casuta de e-mail, precum si sansele de a va converti audienta cu e-mailurile dumneavoastra
Partea cea mai buna este ca, daca utilizati un generator de creare site-uri precum GetResponse, puteti inregistra un nume de domeniu personalizat. Chiar in interiorul instrumentului veti avea, de asemenea, un domeniu de e-mail configurat automat pentru dumneavoastra. Asta inseamna ca nu trebuie sa va jucati cu setarile tehnice . Cum ar fi SPF sau DKIM) pentru a construi o capacitate de livrare ridicata, o reputatie solida de expeditor si pentru a avea o prezenta online puternica.
5. Pagina principala
Fiecare site are nevoie de o pagina de pornire. In cele mai multe cazuri, este prima pagina pe care o vor vedea vizitatorii site-ului dumneavoastra, asa ca trebuie sa faca o prima impresie buna si sa atraga publicul. Asigurati-va ca pagina dumneavoastra de pornire este bine realizata, clara si include navigare intuitiva, deoarece doriti ca aceasta sa directioneze diferitele tipuri de utilizatori pe care ii veti atrage catre locurile relevante de pe site-ul dumneavoastra
6. Pagina despre noi
Cand construiti un site web, nu puteti uita sa includeti pagina despre noi. Aici va puteti impartasi povestea si spune publicului despre cine sunteti si ce reprezinta afacerea dumneavoastra. Aici le puteti spune pentru ideea, valorile si misiunea dumneavoastra. Daca aceasta pagina este bine realizata, oamenii care ajung pe aceasta pagina vor continua sa interactioneze cu site-ul dumneavoastra.
7. Creare site – Pagina de contact
Pagina de contact este esentiala pentru fiecare site. Prin aceasta pagina, nu doar oferiti o modalitate de a va contacta, ci si construiti credibilitatea. Unii oameni ar putea dori sa verifice unde este inregistrata compania dumneavoastra sau chiar sa discute cu cineva din echipa. Din acest motiv, veti dori sa va asigurati ca designul dumneavoastra creeaza incredere si va face sa aratati accesibil.
8. Promotii
Daca vindeti produse sau servicii online, veti dori sa aveti o pagina de oferte. Prin intermediul acestuia, veti dori sa va evidentiati oferta speciala impreuna cu tot ceea ce o face unica si benefica pentru publicul dumneavoastra Pagina cu oferte ar trebui sa permita utilizatorilor fie sa va cumpere produsele direct, fie sa le directioneze catre magazinul dumneavoastra online, unde isi vor putea plasa comanda.
9. Un blog
Indiferent daca conduceti un magazin online sau oferiti servicii profesionale, sunt sanse sa doriti sa aveti un blog pe site-ul dumneavoastra Blogurile va pot ajuta sa va educati publicul tinta si sa va ajutati sa construiti o lista de abonati la e-mail, carora le veti putea trimite oferte in viitor.
10. FAQ
Pagina Intrebari frecvente (FAQ) in creare site va poate ajuta sa raspundeti la intrebarile frecvente adresate de publicul dumneavoastra. Indiferent daca acestea se refera la preturile, conditiile de furnizare a serviciilor sau doar explica oferta dumneavoastra – Intrebarile frecvente va pot ajuta sa va informati si sa va educati publicul si sa va clarificati indoielile potentialilor clienti inainte de a alege sa faca afaceri cu dumneavoastra
11. Recenzii
Companiile de toate tipurile pot beneficia de includerea recenziilor pe site-urile lor. Aveti clienti multumiti care v-au folosit deja serviciile sau v-au cumparat produsele? Evidentiati-le aici. Va creste astfel numarul de conversii pe site-ul dumneavoastra si va face afacerea dumneavoastra una mai credibila.
In concluzie, dupa cum puteti vedea, construirea unui site de la zero nu este chiar atat de dificila. Chiar daca poate parea ca procesul este putin lung, cu instrumentul potrivit, veti putea sa construiti un site pe care sa-l impartasiti potentialilor clienti.